9. august 2009

Billigere boliger

Politiken skrev: Skattestoppet gjorde krisen værre

Hurra for overvismand Peter Birch Sørensen.

Den økonomiske krise er politikernes skyld.

Havde politikerne i stedet for skattestop på ejendomspriserne gjort det stik modsatte, nemlig øget grundskylden (betaling for de samfundsskabte beliggenhedsfordele), ville man have hindret spekulative oppustede fremtidspriser. Jo højere afgift jo mere nutidspriser og jo mindre krise.

Der vil ikke have være behov for bankpakker som nu skaber inflation, udhuler pensionsopsparing, løn og blot lægger fundamentet til en ny økonomisk boble der skaber lavkonjuktur om ca. 18-20 år.

Erstat skadelig skat på dyder som indkomst, investering og opsparing med en beliggenhedsafgift baseret på grundens beliggenhedsværdi

De der har størst samfundsskabte beliggenhedsfordele betaler i forhold til fordelene.

De der har mindst samfundsskabte beliggenhedsfordele betaler mindst

Se flash filmen Billigere boliger

Se flash filmen Landboble

Mvh
dan

2 kommentarer:

Jens Sørensen sagde ...

Noget af en påstand at sige skattestoppet skulle være skyld i et større kollaps af ejendomsmarkedet end i andre lande. Et rent politisk ærinde Birch Sørensen er ude i!
I øvrigt burde samtlige politiske partier i Dk. arbejde på at formindske skatten her i landet. Hvad der får nogle politikere til at tro, der er nogen mening i at øge skatten hertillands, er komplet uforståelig for de fleste andre mennesker.

happiocracy.dk sagde ...

Ja, du har ret, det lyder uforståeligt; men det er trods alt sandt.

Problemet er at land – grundene – beliggenhederne er et monopol.
Det frie marked, hvor udbud følger efterspørgsel og dermed holder priserne nede, fungerer ikke for monopoler da der ikke kan produceres mere land. For at tæmme monopolet land og hindre spekulative ejendoms-bobler er den eneste løsning en høj beskatning der gør spekulantion i land uprofitabelt. Man vil kunne holde priserne i nutidspriser, og det giver sig udslag i
- ingen oppustede fremtids-pris-bobler
- ingen lavkonjuktur
- boliger til nutidspriser
Og som du ønsker gør det muligt at formindske nuvaerende skatter på arbejde, investering og opsparing uden at staten mister provenue.

Den verdenskendte økonom Milton Friedmann:
"Alle skatter er dårlige skatter. Den mindst dårlige skat er skat på jord."

Foreslår du ser de to korte flash film.

Mvh
Dan